Deelnemers

Deelnemers

Entree

Ons toernooi is als een van de weinige andere toernooien gratis te bezoeken!

Bij de ingang kunt u gelijk het wedstrijdschema, loten en officieel programmaboekje ophalen.

Accommodatiegegevens en route/parkeer informatie

Adres SV Epe Jeugd Paastoernooi:

Sportpark de Wachtelenberg

Sportlaan 5-7

8162 BE Epe

Verder zijn er verschillende parkeergelegenheden tijdens ons toernooi. U zult via bordjes en verkeersregelaars naar de juiste plek gestuurd worden.

Tournooi reglement

De wedstrijden worden gespeeld volgens de reglementen en bepalingen van de FIFA en de KNVB., uitgebreid met de in dit reglement genoemde zaken. De beslissingen van de scheidsrechters zijn bindend. Protesten kunnen niet worden ingediend.

Iedere Ploeg dient voor aanvang van de eerste toernooiwedstrijd bij het wedstrijdsecretariaat een elftallijst in te leveren, met daarop de naam, voornamen, geboortedatum en vast rugnummer van elke speler.

Het programma wordt afgewerkt volgens de tijden vermeld in het programmaboekje. De elftallen die 5 minuten na aanvangstijd niet aanwezig zijn, verliezen de desbetreffende wedstrijd met 2 – 0.
Er wordt gespeeld in twee poules van 6 teams. De twee poules spelen een halve competitie. De eindstand in de poule wordt bepaald door het hoogste aantal punten. Eindigen twee of meerdere ploegen gelijk, dan gelden de volgende criteria voor het bepalen van de eindrangschikking:
1) hoogste aantal punten verkregen in de onderlinge duels gespeeld tussen de betreffende teams
2) het beste doelsaldo verkregen in de onderlinge duels gespeeld tussen de betreffende teams
3) het beste doelsaldo verkregen in alle groepsduels
4) de meest gescoorde doelpunten in alle groepsduels
5) is ook dat gelijk dan worden er strafschoppen genomen. Hiervoor gelden de normale reglementen van de KNVB

De nrs. 1 en 2 van beide poules gaan over naar de kruisfinales. De verliezers van de kruisfinales spelen om de 3e en 4e plaats en de winnaars de finale.
De nrs. 3 en 4 van beide poules spelen ook kruisfinales. De verliezers van deze kruisfinales spelen de plaatsing wedstrijd om de 7e en 8e plaats en de winnaars spelen de wedstrijd om de 5e en 6e plaats.
Bij de kruisfinales en de plaatsingswedstrijden wordt bij gelijke stand meteen overgegaan tot het nemen van strafschoppen.

1. Alle poulewedstrijden en kruisfinales duren 2 x 15 minuten zonder pauze. Alle finales duren 2 x 20 minuten met 5 minuten pauze.

De plaatsingswedstrijden, m.a.w. de wedstrijden voor de plaatsen 5 t/m 12 duren 2 x 15 minuten.
De eerstgenoemde vereniging in het wedstrijdprogramma start met verdedigen van het doel aan de Linkerzijde van het speelveld. De Rechterzijde van het speelveld heeft de aftrap.

Vervanging van spelers
Per wedstrijd is de vervanging van 5 veldspelers en 1 doelverdediger toegestaan. Er moet gewisseld worden conform de spelregels van de KNVB/FIFA. Dus alleen bij goedkeuring van de scheidsrechter en uitsluitend vanaf de middenlijn. Het maximaal aantal wisselmomenten per wedstrijd bedraagt 3 plus de rust, een speler die er uit gaat, mag daarna niet meer terug gewisseld worden in de wedstrijd.

Fairplay.                                                                                                                                  Ook dit jaar wordt er weer een Fairplay cup uitgereikt aan het meest sportieve team. Hierbij wordt zowel het gedrag in en buiten het veld beoordeeld. Fairplay en respect staat bij de organisatie hoog in het vaandel.

Leeftijdscategorie
Het toernooi staat open voor jeugdspelers die geboren zijn op of na 01-01-2010 (O14).

SV Epe doet in dit tournooi mee met spelers die geboren zijn op of na 01-01-2009 (015).
Voor aanvang van de FINALE zullen de spelers van beide elftallen aan het publiek worden voorgesteld. Volg hierbij de instructies van de organisatie strikt op.

Elk team is het toegestaan om maximaal 3 dispensatiespelers aan het team toe te voegen. Dit betreft spelers geboren in 2009 met een bewijs van de nationale voetbalbond dat zij in de 2010 competitie mogen uitkomen op basis van hun biologische leeftijd. Het toepassen van dispensatiespelers dient uiterlijk 1 week voor aanvang van het toernooi kenbaar gemaakt te worden inclusief het doorgeven van de betreffende naam en overhandiging van het bewijs.

Wedstrijdkleding
Iedere vereniging dient naast het thuistenue ook het uittenue mee te brengen. De eerstgenoemde vereniging in het wedstrijdprogramma wordt geacht de thuisspelende vereniging te zijn en dient zo nodig de uittenues aan te trekken.
Wij zouden graag ruim van tevoren horen hoe de uittenues er uit zien.

Strafmaatregelen
Als de scheidsrechter de gele kaart trekt dan wordt voor een veldspeler de 5 minuten regeling toegepast. De keeper  is van deze tijdstrafmaatregel uitgezonderd.

Een keeper of veldspeler die in de loop van het toernooi twee gele kaarten krijgt, is de eerstvolgende wedstrijd geschorst. Dit geldt tevens wanneer een keeper of veldspeler zijn 4e gele kaart krijgt.

Een keeper of veldspeler die uit het veld wordt gestuurd (2x geel, dan wel rood) is automatisch voor de eerstvolgende wedstrijd van het toernooi geschorst.

De gele kaarten verkregen in de groepsduels gaan NIET mee naar de kruisfinales, plaatsingswedstrijden en de finales.

Algemeen
Alle wedstrijden worden geleid door een arbitraal trio.

Het hoofd scheidsrechterszaken adviseert in voorkomende gevallen de organisatie bij alle aangelegenheden die direct of indirect te maken hebben met de arbitrage.

Bij eventuele blessures en verwondingen kan indien gewenst gebruik gemaakt worden van de medewerkers van de medische begeleidingsgroep van SV Epe.

Het meenemen en uitwisselen van clubvanen voor aanvang van de toernooiwedstrijden wordt zeer op prijs gesteld.

De organisatie stelt zich niet aansprakelijk voor zoekgeraakte of beschadigde kledingstukken en/of voorwerpen. Voorkom te allen tijde diefstal.

Eenieder dient netheid te betrachten in het clubhuis, de sporthal, de kleedkamer en op en om de velden.

In alle gevallen waarin dit toernooireglement niet voorziet, beslist de organisatie. Hiertegen is geen beroep mogelijk.

De organisatie gaat er vanuit dat alle deelnemende teams volledig op de hoogte zijn van dit reglement. In het geval van vragen of onduidelijkheden kunt u zich wenden tot de toernooiorganisatie.